Opengoc CV se transforma, ahora somos Govern Obert!

Govern Obert

Govern Obert  és un canvi de mentalitat en la forma de governar, és implementar un dels pilars fonamentals del govern electrònic: La transparència. Com? , a través d’una obertura a la informació pública (Dades obertes, estàndards oberts, interoperabilidad, font oberta, etc) fomentant així una de les etapes finals de tota estratègia de govern electrònic, democràcia digital, on administració pública es troba en una constant conversa amb els ciutadans, brindant-los l”accés i ús d’informació que permeten facilitar lacol·laboració, transparència i la participació.

La idea del govern Obert no és gens nova, amb l’aparició del model de govern electrònic, la comunitat del SW lliure i el fenomen del Web 2.0, han obligat a canviar els paradigmes d’un estil de governabilitat tancada i arcaïca, per un estil l’enfocament principal del qual és que el ciutadà es qui reclama la informació a través de les noves tecnologíes, les quals li donen també majors opcions a opinir i decidir. El ciutadà no vol rebre no més propaganda o informació dirigida. Això , per tant i sense dubte, suposa un traspàs de poder de de les autoritats públiques cap a la ciutadanía. El ciutadà deixa de ser un ciutadà pacient, comença per involucrar-se més, a participar i demandar activament, i per tant,  mentre mes transparents, actius i obert siguem, les condicions de satisfacció tant l’administració com els ciutadans milloraren per complet.  És clar el primer pas és el mes difícil, el canvi de mentalitat.

En alguns països, com Nicaragua, el primer pas ja aquesta donat, la reglamentació d’una llei d’accés a la informació pública, però el treball no acaba ací, és mes bé el començament, de construir nous espais, nous canals de comunicació i col·laboració amb el ciutadà, de brindar-los informació de manera eficient, ràpida i oberta, ja la tendència d’un govern obert es dirigeix a brindar dades que faciliten al desenvolupament de API’s, que permeten compartir dades de diferents fonts públiques i crear iniciatives molt interessants, veem com un Data.gov, serà abans de gaire un requisit fonamental de qualsevol govern.

 

Deja un comentario